Det är dags för mig att träda ut ur dimman. Länge har ni häpnat och inte kunnat bärga er inför mitt bolags storhet. Vi har tagit över världen del för del och är nu mer världens största aktör inom IT- och rymdfrågor. Namnet är Ansgar, välkommen in i mitt kungarike.

Trevligt att råkas. Jag förstår att det här måste komma som en chock – Ansgar, var det inte han som dömdes för det där brottet influencern Enblommigtekopp begick? Satt inte han i tvångsförvar i Lviv? I mina memoarer, byggda med hjälp av förstklassig röstinspelning kommer jag att förklara allt. Boken heter Hur jag höjde mig efter att mottagit kritik – Ansgars klejm till fejm och kommer att ges ut på 167 språk. I boken kommer jag förklara hur jag vann världen med mitt bolag i allra största hemlighet, samtidigt som jag var tillsammans med en av världens största bloggare. Under vårt förhållande tog jag mig till toppen i smyg, samtidigt som jag blev en av världens bästa modelltågssamlare.

Bra röstinspelning användes innan bilden togs.
Ansgar, VD.

Space IT berör. Det är sedan gammalt, få har nåtts av företaget utan att fälla en tår i antingen sorg eller glädje. Det är det vi tror på. Att beröra, antingen av ilska eller omsorg. På det sättet lämnar vi avtryck och bygger både varumärke och pengaportfölj. Det senare har alltid drivit mig lite extra, och kommer så också att göra evinnerligen.

Vem är Ansgar – VD för Space IT?

Vem är Ansgar? Låt mig berätta. Till att börja med har du helt rätt, jag är döpt efter munken som kristnade Sverige under vikingatiden. På samma sätt ser jag det som en plikt att kristna Sveriges IT-värld. Med mitt bolag jag startade i ett garage, med hjälp av ett litet lån på en miljon dollar från min pappa. Livet har verkligen inte varit självklart och jag har genom hela resan behövt vända på varenda krona för att komma dit jag vill.

Idag har vi 15 kontor i 22 länder, och då har vi knappt kommit igång. Space IT ska inte bara vara ”spejsigt” utan också tillhandahålla tjänster i världsklass. Vi tänker också att krossa och tillintetgöra all konkurrens med både schyssta och oschyssta medel. Den kombinationen tror vi kan räcka väldigt långt. Med vi menar jag – jag, mig själv och jag. Space IT utgörs enbart av mig – Ansgar.

På det sättet kan jag hela tiden vara säker på att rätt beslut fattas. Styrelsen är alltid enhällig och produkterna kommer att skeppas på beställning. Efter att ha levt ett hårt liv och utöver det dömts för ett brott jag inte begick har jag lärt mig att det inte går att lita på någon. På Facebook har jag därför skrivit att jag har ”gått på livets hårda skola”. Det var en tanke jag fick när jag klickade hem några Carpe Diem-posters till min lägenhet. Många har tagit efter mig sedan dess och det känns som att jag verkligen förmedlar något med den inställningen.

Dröm stort, dröm med röstinspelning.

Vägen till framgång – fångad på röstinspelning

Den här är för oss som tror och vågar. Vi som präglats av omständigheter vi ofta levt kvar i fast vi egentligen hade kunnat göra en förändring tidigt. Istället kommer vi för alltid klaga över livets lott utan att göra någonting åt vad den visade. Alternativ finns, men vi tar dom inte. Istället skriver vi saker på Facebook, skriker åt folk på gatan och startar egna företag.

Det är vägen till framgång. Att fastna i din situation, utan att förändra den och istället klaga på allt du tilldelats. Mycket av det jag berättar nu återfinns även i min bok, vars röstinspelning vann tredjepris i Vladivostok Voice Awards 2021. Boken är för dig att läsa, lyssna på och förvärva till inköpspris. På det sättet gynnar du mig och min privatekonomi.

Jag har alltid velat bli företagare, ända sedan jag var liten. Ingen trodde på mig. Det som hände för en månad sedan var inte första gången jag blev dömd. Jag skulle faktiskt påstå att jag varit dömd hela mitt liv.

Nyckeln till frihet – på riktigt

Skillnaden den här gången från tidigare var att jag blev fritagen ut fängelset. Tillvaron i det belarusiska fängelset jag var i var förvisso trivsam. Men en dag hände något. Jag fick en liten lapp av en vakt jag mutat med aktier i Space IT. På lappen stod det följande.

Lugn broder. Jag är här för att rädda dig, du är oskyldig och en hyvens kille. Jag hörde vad som hänt. Allt du behöver göra är att använda C4:an jag bifogat i brevet och spränga dig ut. Jag står klar med flyktbil.
Mvh Boromir Andersson, VD Grufkontoret

En för mig ny bekantskap stod alltså utanför fängelset redo att frita mig och ge mig friheten att bruka mitt bolag tillbaka. Det kändes magiskt och jag tvekade inte en sekund utan detonerade attrappen direkt. Väggen sprängdes bort, och också tre av mina fingrar. Det var otroligt smärtsamt, men jag tänkte på det min mor alltid sa – hellre två fingrar än en livstid i vitryskt fängelse. För första gången förstod jag vad det hela innebar och det blev enkelt för mig att fatta beslutet.

Ett liv utan röstinspelning är ett fängelse.

Utanför fängelset stod Boromir Andersson (VD på Grufkontoret) redo med en mikrofon för röstinspelning till en dokumentär. Jag gjorde en snabb intervju innan jag satte mig i hans skåpbil av märket Dacia. Tillsammans färdades vi sedan till Space IT:s Bratislava-kontor, där jag nu befinner mig. I Slovakien har jag tänkt ha min bas tills saker lugnar ner sig på hemmaplan.

Jag hoppas att ni orkat följa med i svängarna här. Det har hänt mycket. Det är alltså jag, Ansgar som driver Space IT. Och det är alltså även jag, Ansgar, som är fritagen och nu befinner mig i Bratislava. Eller var det Dar-es-Salaam? Vem vet, vem vet.

Allt gott önskar jag eder.

Ansgar, VD Space IT tillika er befriare.