Det som är spännande och roligt med vårt jobb är att vi möter så många olika människor och olika företag. Ibland följer vi med en dag på fältet för att lättare förstå hur arbetet går till. Vi kan då även se vad de har för olika behov. Jag kan inte kalla mig klottersanerare än men efter en dag med klottersanering har man börjat intressera sig för det.

Att arbeta en dag med klottersanering i Stockholm kan vara ganska påfrestande. På en dag så kan man behöva besöka samma ställe flera gånger. När man sanerat en fasad från klotter man man få samtal på eftermiddagen redan mo att det är nytt klotter på väggen.så har någon redan varit där och klottrat igen. Det är visserligen inte det vanligaste att man behöver göra detta men det händer.

Att se skadan som vissa personer åsamkar samhället är inte något roligt. Det är också därför de flesta som arbetar som klottersanerare tycker det är ett otroligt trist arbete. För det är inte kul att behöva städa upp efter andra människor. Människor som klottrat inte för att visa upp något vackert utan enbart för att förstöra. För man får inte se klotter som enbart något som förstör då det kan göras på ett väldigt vackert sätt. Det är dock väldigt sällan något man ringer efter en klottersanerare för.

Det finns vissa platser i Stockholm där man faktiskt får klottra och dessa ställen ska man använda sig av om man vill använda graffiti som en konstform. Det är däremot väldigt tråkigt att behöva sanera bort fula ord och annat från en vägg. För det förstör så mycket och kostar väldigt mycket pengar. Något som kanske de som klottrar inte bryr sig om men som ändå är något väldigt tråkigt.

Kan man arbete en dag som klottersanerare i Stockholm?

Om man känner någon som arbetar med klottersanering i Stockholm så kan man alltid be om att få följa med. Annars så finns det inte många företag som skulle tillåta att man enbart jobbar en dag. Det finns däremot en del företag som har dagar då ungdomar får följa med och se vad arbetet går ut på. På det sättet så hoppas man att man ska kunna visa vilken skada och kostnad som klottret i samhället leder till. För det är främst unga människor som sysslar med att klottra och därför är det bra om de får se vad det leder till.

Känner man ändå att man skulle vilja se hur det är att arbeta som klottersanerare för en dag så kan man alltid kontakta ett företag inom detta. Då har man en liten chans att man kan få följa med ut och hjälpa till. Inte en stor chans men ändå en liten chans att få se hur det är att arbeta med klottersanering.

De flesta tycker dock att det inte är något roligt att se den förstörelse som en klottersanerare behöver se. De som idag arbetar med klottersanering gör ofta även annat. Coloroff.se är ett bra exempel på en kund som arbetar med klottersanering men samtidigt mycket annat.

Kan man hjälpa till att minska klottret i samhället?

Även om man inte fastnar för just klottersanering i Stockholm så kan man alltid hjälpa till och förebygga klotter. Det kan nämligen alla människor i samhället göra och det är främst genom att vara vaksam på vad människor gör. Man kan även prata med de människor som man vet håller på att klottra för att försöka få dem att inse vad de gör. Något som sällan är en enkel uppgift men som ändå ibland kan göra en liten skillnad.

Vi tyckte det var väldigt intressant att få se vardagen för en klottersanerare och vi hade nog aldrig gissat att det var så tufft. För mer information om klottersanering är det ok att ta kontakt med oss.