Hösten gör sig påmind med stormar, regn och rusk. Jag går fortfarande och hoppas på att det ska komma en omgång sensommarvärme. Det kommer det med största sannolikhet inte att göra och man borde nog sluta hoppas. Minns ni när ni var på stranden senast och hade med er en kylväska. Jag har uppenbarligen varit lite dålig på att göra rent kylväskan efter att jag använt den och åker ofta på det när det är dags att använda den igen. Men när hösten slänger sig på och det inte blir en nästa gång är det ätt att det man lagt i väskan blir liggandes. Detta hände mig för många år sen. Jag kom och tänka på det idag och ville bara påminna er att göra rent era kylväskor.

En bortglömd kylväska

Något som kan vara roligt att hitta är en kylväska full med minnen. För om det är något som jag själv aldrig gör så är det att ordentligt rensa ut kylväskan. Så det ligger alltid kvar något som påminner om en trevlig stund. Vid ett tillfälle hittade jag en kylväska full med minnen. Inte den vanliga typen av minnen utan jag hade hämtat ut fotografier efter en stund på stranden. De hade hamnat i kylväskan och sen blivit bortglömda och hamnat i förrådet. Det tog flera år innan jag hittade vart de fotografierna hade tagit vägen. Men även om det var irriterande då så kändes det väldigt kul att hitta dessa så många år senare. Man fick självklart känslan av att man borde kollat där från första början men det är som vanligt. Jag hade helt glömt att jag varit på stranden den dagen och därför inte haft en idé att kolla i kylväskan. Men inte nog med det så köpte jag en ny kylväska kort därpå då den andra började bli gammal. Så det var tur att jag öppnade kylväskan innan jag slängde den då det annars blivit jobbigt. Även om man inte vetat om att man slängt en kylväska full med minnen så hade de fotografierna varit borta för alltid.

Varför brukar det finnas minnen kvar i kylväskan?

Även om man är väldigt noggrann så tömmer man aldrig ur en kylväska helt och hållet. Sen har man alltid lite olika definitioner om vad man menar med minnen. Men om man öppnar en gammal kylväska så finns det nästan alltid glasspapper eller andra typer av skräp. Men dessa kan faktiskt vara minnen i sig själva. För då kommer man ihåg att just den sommaren så åt man den typen av glass. Eller så är det något annat man gjort just den sommaren som man kopplar ihop med det skräp man hittat. Man kan även som i mitt fall hitta något som verkligen är minnen. Men det är nog inte speciellt vanligt då det inte är så ofta man lägger fotografier i en kylväska. Om du däremot vet med dig att du saknar fotografier så kanske det är sista platsen att leta på. Som det var för mig. Då kan du kanske ha samma tur som jag hade och hitta något du saknat.

Om du däremot använt samma kylväska under många år och använder den regelbundet så är chansen liten. För då skulle du upptäckt det tidigare.

Är det något som är värt att spara

Om man som i mitt fall hittar en kylväska full med minnen på riktigt så är det alltid något att spara. Men vanligtvis så hittar man inget annat än skräp. Som i och för sig även det är minnen men som de flesta inte känner något behov av att spara. Men man kan för en liten stund komma ihåg en trevlig stund man hade med familjen eller vännerna. Något som i sig är trevligt och alltid är värt besväret att städa ur kylväskan.

Detta är en stor och rymlig kylväska från Igloo