Vi är ju lite nördiga här på Spaceit. Eftersom vi hjälper våra kunder med både affärssystem till webbshop och butik är det en väldigt intressant fråga att ställa. Hur kommer framtidens kundvagnar att se ut och finns den redan på marknaden? Det är faktiskt viktiga frågor att ställa sig. De senaste åren så har vi sett förändringen från kundvagnar som är gjorda i metall till att de nu är gjorda i plast. Även om det fortfarande finns butiker som har kvar de i metall så byts de ut i en stadig takt även om vissa behåller några för att kunna användas utomhus.

Idag har många butiker så kallade scanners där kunden får scanna av alla produkter för att sedan checka ut när man kommer till kassan. Har man otur får man en kontroll coh får snällt packa upp allt man handlat för att sedan packa ner det igen. Tänk om man skulle kunna lägga alla varor i en kundvagn som direkt läser av vad som är i vagnen och att man bara behöver betala i kassan. Det är något som vi fantiserar om och som vi vet redan finns i andra branscher.

Så om vi redan börjat byta ut kundvagnarna så kan man fråga sig hur framtidens kundvagn kommer att se ut. Hur kommer den skilja sig mot dagens kundvagnar?

Troligtvis kommer materialet förändras till något annat men hur kommer formen och funktionen att se ut?  Det är faktiskt ett rätt intressant ämne då vi faktiskt inte har en aningen om vad som kommer att hända.  Om man ser utvecklingen inom datorer och mobiler så är det nog få som förutspått den utveckling som varit. Även om man redan i vissa science fiction filmer kunde se plattor så var det nog väldigt få som trodde att de skulle komma under vår livstid.

Hur kommer framtidens kundvagnar att fungera?

Framtidens kundvagn är troligtvis gjord i ett annat material men beroende på hur lång tid i framtiden vi tänker oss. Så är det troligtvis fortfarande hjul som kundvagnen åker på. Även om det självklart kan hända att det utvecklas en som kan sväva.

Troligtvis kommer designen vara likartad den som finns idag så där kommer nog inga förändringar att ske. Men den största förändringen som troligtvis kommer inom en snar framtid är kundvagnar med GPS. Så att kunden enkelt kan hitta varorna som den vill ha med ett par knapptryck . Det är väldigt troligt att kunden kan söka med hjälp av en touch skärm och därefter få upp vart den varan finns i butiken.

Det kommer även troligtvis finnas en scanningsfunktion inbyggd som automatiskt skannar varorna i kundvagnen. Vid kassan så kommer det automatiskt föras över till kassasystemet .

Framtidens kundvagn

Det som vi föreställer oss är en kundvagn där man loggar in på en touch skärm med hjälp av e-id. Därefter får man vägvisningar till de varor man vill ha och kundvagnen skannar de varor som finns i vagnen.  Vid kassan förs den informationen över och man kan antingen betala automatiskt med valt betalmedel.

Det kan även vara så att man skapar ett konto hos butiken som vid kassan sen automatiskt hämtar din betalningsinformation. Du kan då enkelt på en skärm välja mellan de inlagda betalsätten och så görs betalningen omedelbart.

Förhoppningsvis så kan man också enkelt på skärmen välja om man vill att varorna ska levereras hem till dörren eller om man vill sköta den biten själv.

Med framtidens kundvagn så kommer även framtidens butik som troligtvis kommer ha väldigt få anställda utan det kommer snarare vara obemannade butiker. Möjligtvis kommer det fortfarande personal för vissa uppgifter som inte kan skötas automatiskt.

Det är så här vi föreställer oss framtidens kundvagn och det är en framtid vi hoppas kommer snart.