Takläggare i Göteborg & min erfarenhet

Tro det eller ej, för några månader sedan öppnade vi upp ett nytt kontor i Göteborg. Vi var tvungna att flytta in snarast och bostadsbristen försvårade detta. Vi blev därför tvingade att köpa en halv-dassig lokal i centrala Göteborg. Läget är super och jag tror att arbetarna kommer att trivas mycket bra, dock först efter renoveringen. Vi är främst i behov av att byta tak på fastigheten i Göteborg.

Förra året bytte vi tak i Jönköping, resultatet blev mycket bra. Jag hade hoppats på att vi kunde anställa samma firma. Tyvärr kunde inte takläggarna i Jönköping utföra detta arbete åt oss i Göteborg. Anledningen var att de enbart jobbade lokalt med omnejd.

Min erfarenhet av takläggare

Takläggare är precis som alla andra hantverkare. De är inte alltid så enkla att få tag på när man behöver dem. För även om det finns gott om takläggare i nästan alla orter i Sverige så är de oftast upptagna. Något som gör att man sällan kan förvänta sig att få hjälp på direkten om det skulle behövas. För det är helt enkelt som så att takläggare nästan alltid har fullt upp.

Behöver man däremot inte en takläggare akut så finns det mycket man bör göra innan man väljer takläggare. Är det däremot akut och man behöver en takläggare omgående. För att exempelvis förhindra skador så får man ta den som man får tag it och som har tid. Nu när jag nämner det så minns jag det underbara regnovädret som ställde till det för våra grannar i Jönköpings-lokalen.

Även om det som sagt finns gott om takläggare så bör man aldrig ta första bästa om det inte är akut. Först bör man se vilka takläggare som finns i det område man bor i och därefter fråga vänner och bekanta. Det är nästan alltid någon man känner som har använt sig av en takläggare. Som då kan rekommendera en som man kan använda sig av. Vänner och bekanta kan även avråda en från att använda en takläggare som gjort ett sämre jobb. Då slipper man göra om samma misstag som de gjort.

Så man ska alltid se till att se vad andra säger innan man väljer en takläggare.

Att välja rätt takläggare i Göteborg

Som exempel så använder jag takläggare i Göteborg, då det är relevant för oss. Det finns gott om företag och hantverkare att välja mellan men alla gör inte ett lika bra jobb. Det märkte jag väldigt tydligt när jag läste de recensioner som finns på nätet om olika företag.

För det första steget man ska ta ann är att fråga vänner och bekanta. Därefter ska man använda sig av någon av de offert tjänster som finns på nätet. Då kan man enkelt välja bort de som inte har bra recensioner. Man bör dock tänka på att alla recensioner inte har med själva arbetet att göra. Ibland kan det vara så att kommunikationen mellan takläggaren i Göteborg och kunden brustit. Så takläggaren har fått en information från kunden men i något led så har den varit otydligt.

Det sista steget när man ska välja takläggare i Göteborg är att be om offerter. Man får be om offerter från de företag man har att välja mellan. Då kan man enkelt få en pris översikt och därigenom undvika att betala för mycket för ett arbete som kunnat vara billigare.

Därför ska man alltid se till att man jämför ordentligt mellan de takläggare som finns i Göteborg.

Att tänka på

Man ska som sagt alltid se till att dubbelkontrollera att takläggaren man ska använda sig av inte har dåliga recensioner. Inte heller så får man glömma bort att jämföra priserna ordentligt. Då det kan handla om relativt höga belopp som det skiljer sig med mellan olika företag.

Man måste även se till att man är klar och tydligt när man berättar om arbetet man vill ha utfört. Det bästa sättet kan ibland vara att sammanställa allt på ett egenskrivet informationsblad för att det inte ska bli några fel.

Identifiera dina behov

Först och främst måste man se över hur akut det är att byta sitt tak. Om det är en akut skada som måste förebyggas, som exempelvis ett hål i taket. Så finns det en risk för vattenskador. Detta kan bli väldigt dyrt i längden och därför måste det åtgärdas så snabbt som möjligt. I vårt nuvarande fall så är det egentligen inte akut. Eftersom att jag är världens bästa VD så vill jag ge de absolut bästa förutsättningarna för min arbetare. Jag har därför identifierat vårt eventuella takbyte i Göteborg som akut. Det måste med andra ord åtgärdas snabbt då jag vill visa mina arbetare att jag älskar dem och att de är betydelsefulla.