Som ni säkert alla vet så har det varit en otroligt varm sommar. En varm och solig sommar innebär att vi på kontoret har en del åtgärder att utföra. Vi började först med att identifiera våra behov. Vi kom fram till att det blev fruktansvärt varmt på kontoret. Detta var ett problem då många tyckte att det blev alldeles för varmt. Arbetsron blev inte detsamma då vissa irriterade sig på värmen, framförallt när man jobbar. Det andra problemet var att i och med den starka solen, så blev det svårt att se vad som stod på skärmarna. Detta var ett störningsmoment får de allra flesta då vi har panoramafönster runt hela kontoret. Världens bästa chef som jag är så valde jag att lyssna på min arbetare.

Därför fick jag som chef agera och det hastigt då det är viktigt för mig att alla trivs. Jag agerade med auktoritet och sprang ut från kontoret med en sak på agendan. Det enda som florerade i mitt huvud var; jag ska köpa automatiserade markiser!

Anledningen till varför jag bestämde mig för att införskaffa markiser till kontoret var tdylig. De är snygga och passar mycket bra, rent utseendemässigt, till vårt kontor. En annan fördel är att det finns automatiserade markiser med sensorer. Sensorerna märker av när det är varmt och soligt ute, då fäller du ut sig själva automatiskt. Häftigt va?! Klart att vi skall ha den senaste tekniken på ett företag som jobbar med IT & utveckling. Vi är, och vill vara framtiden. Därför ska kontoret just utstråla det moderna. Detta är även till fördel när vi får kunder på besök, då de oftast blir imponerade av vår lokal.

Köp närproducerade markiser

Som tidigare nämnt är vi ett modernt företag. Därför vill jag införskaffa produkter som tillverkas lokalt eller närliggande. Detta för att bidra till utvecklingen av vårt fantastiska samhälle. Jag rekommenderar därför starkt att köpa solskydd i närheten av där du bor. I mitt fall valde jag att köpa solskydd i Ale. Det finns flera olika fördelar med att köpa markiser i Ale. Jag slapp kön i Göteborg och Ale har alltid varit ett favoritställe för mig, därför tvekade jag inte på att åka dit. Genom en enkel Google-sökning kunde jag hitta ett företag som säljer automatiserade markiser där.

Vart och hur köper man markiser?

Det finns gott om butiker som säljer markiser över hela landet. Men det går även att köpa markiser på nätet. Med detta finns det både för- och nackdelar med att köpa markiser på nätet. Fördelen är att man enkelt kan jämföra priser och utbudet är enormt då det finns så många olika hemsidor. Nackdelen är att man inte kan se produkten fysiskt vilket kan vara en nackdel. Man kan heller inte känna på kvalitén när man letar efter produkter på nätet. Jag valde därför att åka till ett företag som säljer markiser just för att jag kan se och känna på produkten. Jag får även direktrespons på mina frågor angående sensorerna och hur tekniken fungerar i praktiken. Detta är både roligt och lärorikt samtidigt som jag ser till att mina arbetare får de bästa förutsättningarna.

Att tänka på vid köp av markiser

Det finns mycket att tänka på mär man ska köpa markiser. Först och främst måste man noggrant mäta hur stora markiser man faktiskt behöver. Det är framförallt viktigt att man mäter om man inte har fönster som är i standardstorlek. Precis som det är på vårt kontor. Vi fick dock hyra in en firma som hjälper oss att mäta våra panoramafönster då vi sitter på 15:e våningen. En annan viktig aspekt vid köp av markiser är att jämföra företag. Detta kan göras genom att läsa olika recensioner om företaget. På detta vis minskar man risken att man köper något som egentligen kanske inte var vad man trodde det var.