Vi har bestämt oss för att köpa riktigt bra cyklar och börja träna inför en tripp ner till Gotland för lite semester och sedan tillbaka. För att det ska upplevas som en semester behöver vi ju vara relativt vältränad, men det känns det som att vi har bra koll på. Men vad gäller cyklar och cykelaffärer i Linköping är ingen av oss riktigt hemma på vad vi behöver. Detta är tipsen vi har fått från kunder och som vi snappat upp på vägen.

Betala gärna lite extra för en bra cykel.

Även om det inte alltid behöver vara det dyraste köpet man kan köra så är det en del saker att tänka på när man ska köpa cykel. Först och främst så är det stora skillnader både i pris och kvalitet beroende på vart man köper sin cykel. Det skiljer sig även väldigt mycket mellan olika tillverkare och modeller. Därför ska man alltid köpa en cykel från en tillverkare som man litar på. Man ska även tänka på vilken garanti man får när man köper sin cykel och det skiljer sig mellan olika butiker. Det kan även vara bra att tänka på att man ibland måste montera sin cykel själv. Något som inte alla klarar av och därför kan det vara bra att köpa till montering. För det är inte så enkelt som det kan verka och det kan enkelt bli fel. Något som sällan täcks av den garanti man fått från butiken.

Därför ska man som sagt helst köpa till monteringen om cykeln inte kommer färdigmonterad. Helst ska man även passa på att köpa ett ordentligt lås samtidigt som man köper sin cykel. Då slipper man risken att den blir stulen. Man ska helst undvika de billigare varianterna av cykellås och köpa ett ordentligt sådant.

Tänka på när man köper sin cykel i Linköping

Att tänka på är att välja en butik man litar på och som funnits länge. För man vill som sagt kunna använda sin garanti om det skulle behövas. Något som kan bli väldigt svårt om butiken är nedlagd. Därför ska man vända sig till en seriös och långvarig återförsäljare av den tillverkare som man vill köpa cykeln ifrån. Då minskar man riskerna och problemen som kan dyka upp i efterhand. Man kan alltid få ett exemplar där det finns ett tillverkningsfel. Då kan det vara enklare att vända sig till butiken istället för att direkt vända sig till tillverkaren.

Man ska alltid spara kvitton och garantibevis och lägga undan dessa på en säker plats. Att köpa en cykel i Linköping är inte speciellt svårt då det finns gott om butiker. Det finns även e-butiker man kan använda sig av om man skulle vilja. Fördelen med att köpa från en e-butik är att det blir billigare än att köpa en cykel i en vanlig butik.

Det finns väldigt få ortspecifika saker man bör tänka på utan dessa är generella och inte bara om man bor i Linköping.

Välja rätt butik

Att välja rätt butik att köpa sin cykel i är alltid det svåraste efter val av tillverkare och modell. Om man valt tillverkare och modell så ska man läsa på om de olika butikerna. Det gör man enklast genom att använda sig av nätet. Då hittar man snabbt och enkelt om någon tidigare kund har haft några problem. En butik med bra recensioner är Jannes Cykel. Där kommer jag hur som helst börja leta och oftast köper man väl även från första butiken man besöker, eller hur.

Vanliga problem är sällan några problem att få lösta. Mer ovanliga sådana är däremot sällan enkla att få hjälp med om man har valt fel butik. Så man ska inte bara välja första bästa cykelbutik som finns i området. Läs på om butiken innan du köper ifrån den.